Schrijven

 

Deze week heb ik me ingeschreven voor een schrijfcursus bij het LOI. Aanleiding ervan was een mislukte sollicitatie naar productredacteur voor camera’s. De vacature vroeg een studie journalistiek, communicatie en/of de Fotovakschool. Nu is mijn Nederlands goed genoeg om te snappen dat ik met mijn Fotovakschool diploma in aanmerking zou moeten komen, was het niet zo dat er toch werd gemeld dat ik niet genoeg schrijfervaring of een opleiding in die richting had. Aha.
Het eerste wat ik dacht was : Ja, hallo! Je kunt toch niet verwachten dat ik dat allemaal heb? Ik schrijf graag, ik blog en ik heb een boek uitgebracht. In eigen beheer en met wat taalcorrecties, dat geef ik toe – maar toch.
Maar aan de andere kant weet ik zelf ook wel dat er genoeg bij te spijkeren valt aan mijn spelling en grammatica.
Dus besloot ik de vacature als richtlijn te gebruiken en ben op zoek gegaan naar een cursus schrijven. Hier heb ik immers altijd wel wat aan, want ik schrijf al jaren.
Uitbrengen of online zetten is een ander verhaal, maar mijn laptop staat vol met hersenspinsels.

Om mijzelf te pushen hier beter in te worden ga ik ook proberen om wekelijks te  bloggen in plaats van minimaal één keer per maand.
Dit is wel een uitdaging omdat ik natuurlijk aan onderwerpen moet komen, maar ik ga mijn best doen. Ik heb voor mijn cursus twee modules gekozen : creatief schrijven en het schrijven van columns en blogs. Dat zou samen ongeveer 12 maanden duren. Dus dat betekent zo’n 52 blogs minimaal. Kijken of ik dat kan volhouden.

Daarnaast wil ik ook een serieuze poging doen om een tweede boek uit te brengen. Ik heb meerdere verhalen liggen maar ik hoop natuurlijk met behulp van deze cursus één van deze verhalen goed uit te kunnen werken.

Dus ik kreeg gister een pakket met lesmateriaal binnen. Een A4 multomap die tot de nok vol zit met studie materiaal. Gelukkig mag ik daar een jaar over doen want ik kreeg het toch even benauwd toen ik er naar keek. Wauw, wat veel!
Maar ik heb er mega veel zin in! Dus ik ga meteen aan de slag, wie weet dat jullie soms wat voorbij zien komen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s