Reisblog Japan : Kyoto en Nara (deel3)

Romantic!

Onze laatste (volle) dag Kyoto wilden we graag spenderen door te beginnen met een romantic trainride. Dat klinkt natuurlijk al heel fout, laat staan als je met twee mannen op stap bent. Maar voor Japanners is het vast heel romantisch. Wij genoten voornamelijk van het uitzicht, want dat was geweldig! Prachtige natuur, bergen en rivieren, een oude trein… ingrediënten voor een leuke rit!

Enlight29_MG_4788_MG_4772

We waren die dag op stap gegaan met het idee nog een mooie wandeling te maken, maar gezien dit pad helemaal aan de andere kant van Kyoto lag én de sakura nog niet echt in bloei was in Kyoto, besloten we die toch te skippen. Met een gemiddelde van 20.000 stappen per dag vond ik ook wel dat dat mocht. We gingen dus direct door naar Gion, ook wel bekend als het Geisha district. Daar was het stervensdruk en hebben we de eerste paar uur eigenlijk rondgelopen op zoek naar een eettentje. Er werd wel veel gezegd dat je Gion beter in de avond kon bezoeken maar daar hadden we eigenlijk geen zin meer in. We wilden met schemer vertrekken maar kwamen bij een tempel terecht in Gion en via die tempel weer bij een geweldig uitzichtpunt. En vanaf dat punt zagen we de lampjes aangaan aan de linkerkant van Gion en snapte we eindelijk de charme van deze wijk. Schattige traditionele straatjes – zelfs de Starbucks was in een traditionele stijl. Daar hebben we een bakje koffie genomen, een van de eerste keren dat we iets ‘internationaals’ namen. Verder hebben we alleen maar Japans eten en drinken gekocht.

Gion is wat mij betreft toch een aanrader, maar nogmaals – aan het eind van de dag. Midden op de dag is er weinig aan.

De volgende dag moesten we vertrekken uit onze mooiste airbnb. Het was echt een heerlijk huis: geweldige details, oud japanse stijl en toch van alle luxe voorzien. De wc was zelfs zó slim dat hij al ging doortrekken voor je als je op stond. En als ik heel eerlijk ben; ik begin toch gewend te raken aan die rare billendouche. Sja. Het voelt gewoon echt wel schoon… (en ik wil toch weten waar al die andere knoppen voor waren…)

Dus nadat we onze spullen hadden gepakt reisden we door naar Nara. We hadden niet echt een agenda hier, behalve dat ik heel graag een hert wilde bevrienden. In het begin leek dat lastig: de dikke herten aan het begin van het park waren compleet stoned van de cookies en hadden echt nul interesse in wat je deed. Maar dit was blijkbaar wel een uitzonderlijke groep met obesitasherten, want verderop liepen jonge, fittere herten rond. Geen van hen heeft tot nu toe nog mijn facebook friendrequest geaccepteerd maar ik kan in ieder geval zeggen dat ik een Nara hert als kennis heb. En een chin-foto van hem heb gemaakt. Ja, dat doe ik bij katten, maar nu dus ook bij herten.

Ook stond in Nara een van de grootste buddah beelden ter wereld. Dus besloten we daar naartoe te gaan. En om het even grof te omschrijven : we kwamen bij een big ass tempel met een big ass buddah aan. Hij was gi-gan-tisch! Wauw! Dit hadden we niet willen missen!

Sakura

Je kan nooit helemaal voorspellen wanneer de bomen in bloei gaan. Voor Kyoto waren we eigenlijk nog wat te vroeg. Nara ligt een stukje lager en was duidelijk al meer in bloei. Gelukkig hebben we nog een dikke week voordat we vertrekken dus de kans dat we ergens de bloeiende sakura mee gaan pakken is groot.

_MG_4856.jpg

Volgende blog ben ik in Osaka en Horishima! Zeker die laatste zal een aangrijpende trip worden, dus ik hoop daar een mooie blog van te maken!
Ik hoor graag wat jullie vinden!

 

Liefs

Carin

(En Jeroen en Armindo)

Advertenties

3 gedachtes over “Reisblog Japan : Kyoto en Nara (deel3)

  1. Elly zegt:

    Nou ECHT: wat maken jullie veel mee !!! En je wordt nog eens zonsondergang- expert zo.
    Laat ook eens een foto zien van die huge buddah ! Nou, we kunnen ons zeker voorstellen, dat Hiroshima indrukwekkend is. Jullie bucketlijst wordt aardig afgewerkt. Nog een week ! Moet lukken om die roze bloesem in Tokyo op de kiek te zetten. Dikke kus van hier ! Elly.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s